فهرست مطالب

آسیب شناسی گفتار و زبان - سال یکم شماره 3 (بهار 1393)

فصلنامه آسیب شناسی گفتار و زبان
سال یکم شماره 3 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا رضایی، بهروز محمودی بختیاری، فاطمه ابناوی صفحات 3-12
    مقدمه
    بیماری پارکینسون یکی از شایع ترین اختلالات سیستم عصبی است که می تواند مشکلات تولیدی و به دنبال آن کاهش قابلیت وضوح گفتار را به همراه داشته باشد. کاهش دامنه و سرعت حرکات تولیدی از جمله مشکلاتی است که در بیماران مبتلا به پارکینسون مشاهده می شود که همین مشکل به تولید دقیق همخوان ها و واکه ها آسیب می زند. تغییرات ساختار فورمنت ها از لحاظ زمانی و فرکانسی، ابزار خوبی برای نمایش پویایی سیستم تولیدی به خصوص زبان است. به همین سبب حرکات تولیدی بیماران مبتلا به پارکینسون، اغلب از این طریق مورد بررسی قرار می گیرد.صوت درمانی لی سیلورمن LSVT یک درمان رفتاری فشرده صوتی است که اختصاصا برای بیماران مبتلا به پارکینسون طراحی شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر صوت درمانی فشرده براساس اصول روش درمانی الگو گرفته از لی سیلورمن بر بهبود مهارتهای تولیدی و تاثیر بهبود مهارتهای تولیدی بر قابلیت وضوح گفتار یک بیمار مبتلا به پارکینسون بود.
    روش بررسی
    بیمار مردی 35 ساله، مبتلا به بیماری پارکینسون با کاهش وضوح گفتار بود. ارزیابی های اکوستیکی و قابلیت وضوح گفتار قبل و بعد از اجرای درمان انجام گرفت. برنامه صوت درمانی فشرده، شامل 16 جلسه انفرادی یک ساعته، مبتنی بر اصول LSVT، به بیمار ارائه شد.
    یافته ها
    بعد از ارائه درمان، افزایش معنادار در مقادیر شدت صوتی، دیرش انتقال فورمنت دوم و قابلیت وضوح گفتار مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    صوت درمانی فشرده براساس اصول LSVT تاثیراتی فراتر از بلندی صدا دارد و شامل بهبود کیفیت صوتی، تولید و قابلیت وضوح گفتار می باشد.
    کلیدواژگان: صوت درمانی فشرده، پارکینسون، وضوح گفتار، پارامترهای اکوستیکی تولید
  • طلیعه ظریفیان، مریم ملکیان، محسن سیفی صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    ناتوانی در صحبت کردن، مانع برقراری ارتباط و باعث دوری فرد از جامعه خواهد شد. روش های ارتباطی مکمل و جایگزین ACC به عنوان راهکاری مناسب برای کمک به افراد دارای اختلالات شدید در درک و بیان گفتار، مطرح است. در این پژوهش، میزان آگاهی آسیب شناسان گفتار و زبان از این روش ها مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    آزمودنی های این پژوهش مقطعی و توصیفی، 25 آسیب شناس گفتار و زبان شاغل در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بودند. برای آگاهی سنجی، از پرسشنامه ی محقق ساخته ای استفاده شد که روایی محتوای آن به روش لاواشه بررسی شد.در توصیف داده ها، نرم افزار آماری SPSS (نسخه شانزدهم) به کار گرفته شد.
    یافته ها
    روایی محتوای ابزار پژوهش76/ 31 به دست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد 28درصد از آزمودنی ها اصلا با روش های ارتباط مکمل و جایگزین آشنا نبودند و 68 درصد، آشنایی اندکی با آن داشتند. این درحالی بود که 96 درصد از پاسخ دهندگان با بیماران سخت ارتباط مواجه بوده اند.هیچ یک از پاسخ-دهندگان ابزارهای با تکنولوژی بالا برای بیماران خود به کار نبرده بودند. 92 درصد ازشرکت کنندگان تمایل داشتند فرصت های بیشتریبرای یادگیری در زمینه خدمات ACC داشته باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که آسیب شناسان گفتار و زبان،آشنایی محدودی با خدمات ارتباطی مکمل و جایگزین و جامعه هدف این خدمات دارند. بنابراین نیاز به آموزش به این متخصصان در این زمینه چه به صورت نظری و چه در بالین وجود دارد.
    کلیدواژگان: روش ارتباطی مکمل و جایگزین، آگاهی، آسیب شناس گفتار و زبان
  • زهرا سادات قریشی، مجتبی عظیمیان، جواد علاقبند راد، آناهیتا خرمی بنارکی، سید مجید رفیعی، مهیار صلواتی، فاطمه طهماسب زاده، سارا پیشه ور، وحیده محمدی ثابت، مژگان اسدی، لیلا قسیسین صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    توانایی دستیابی واژگانی در برقراری ارتباط کلامی از اهمیت بالایی برخوردار است. اکثر آزمونهای واژه یابی در زبان فارسی، بر نامیدن در مواجهه ی بینایی متمرکز بوده است و سایر حیطه ها مانند روانی کلامی و گفتار پیوسته کمتر مورد مطالعه قرارگرفته است. هدف تحقیق حاضر، تهیه ی یک بسته ی ارزیابی دستیابی واژگانی روا و پایا جهت سنجش عملکرد افراد بزرگسال فارسی زبان می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت مقطعی تحلیلی انجام شد و در طی آن یک بسته ارزیابی در سه بخش نامیدن در مواجهه بینایی (50تصویر)، روانی کلامی(روانی واجی و معنایی) و تحلیل گفتار پیوسته (شامل تعیین سرعت گفتار، میزان کل واژگان، میزان واژگان محتوایی وتعداد اسامی و افعال) ارائه شد. جهت سنجش روایی محتوایی از نظر گروه کارشناسی 9 نفره استفاده شد. بررسی پایایی، از طریق باز آزمایی و محاسبه آلفای کرونباخ صورت گرفت.
    یافته ها
    ضریب روایی محتوی آزمون «دست یابی واژگان» حداقل 0/78 و آلفای کرونباخ آن 0/78 به دست آمد. نمرات باز آزمایی برای روانی کلامی واجی نیز 0/69(P-VALUE=0/04) و روانی کلامی معنایی 0/73 (P-VALUE=0/017) محاسبه شد. برای تمام آیتم های تحلیل گفتار پیوسته به جزسرعت گفتار، صریب همبستگی دوبار اجرای آزمون، بالای 0/70 به دست آمد (P-VALUE <0/05)
    نتیجه گیری
    با توجه به ضرایب روایی و پایایی به دست آمده، بسته ارزیابی «دست یابی واژگانی» قابلیت بررسی توانایی واژه یابی در سه حوزه ی نامیدن در مواجهه ی بینایی، روانی کلامی و تحلیل گفتار پیوسته را به طور همزمان دارا بوده و می تواند در تشخیص و همچنین پیگیری تغییرات متعاقب درمان در انواع اختلالات نامیدن به کار رود.
    کلیدواژگان: دست یابی واژگانی، واژه یابی، نامیدن در مواجهه، روانی کلامی، تحلیل گفتار پیوسته، روایی، پایایی
  • نادر جهانگیری، فرح اشرف زاده، علی غنایی، آسیه اعلم صفحات 31-40
    زمینه و هدف
    بر پایه ی فرضیه ی ناهنجاری حافظه ی اجرایی، دشواری های زبانی مشهود در آسیب زبانی ویژه عمدتا ناشی از وجود ناهنجاری در ساختارهای مغزی تشکیل دهنده ی سیستم حافظه ی اجرایی می باشد. بر اساس این فرضیه، حافظه اجرایی در یادگیری دستور زبان - و نه واژگان- نقش دارد. هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد حافظه اجرایی و ارتباط آن با دشواری های زبانی در کودکان مبتلا به آسیب زبانی ویژه در چارچوب فرضیه فوق می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، موردی-شاهدی، عملکرد 9 نفر از کودکان فارسی زبان مبتلا به آسیب زبانی ویژه و 9 نفر از کودکان عادی، در تکالیف زبانی و حافظه، بررسی و با هم مقایسه شده اند. کودکان مبتلا به آسیب زبانی ویژه با مراجعه به مراکز گفتاردرمانی درشهر مشهد و کودکان عادی به صورت تصادفی از میان کودکان یک مهد کودک انتخاب گردیدند ابزارهای مورد استفاده عبارتند از آزمون هوش ماتریس های پیشرونده ی ریون، آزمون رشد زبان، آزمون واژگان مصور تک کلمه ای- بیانی، آزمون کنش مصور رنفرو، خرده آزمون تکمیل جملات آزمون هوشی وکسلر و تکلیف زمان واکنش پی در پی. در این مطالعه از آزمون دو متغیر مستقل کلموگروف- اسمیرنوف برای مقایسه میانگین ها و از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه میان متغیرها استفاده شده است.
    یافته ها
    همسو با پیش بینی فرضیه ی ناهنجاری حافظه ی اجرائی، نتایج این مطالعه عملکرد نابهنجار حافظه اجرایی در کودکان مبتلا به آسیب زبانی ویژه را تایید می کند. اما برخلاف فرضیه مذکور، رابطه ی آماری معناداری میان مهارت های دستوری از یکسو، و حافظه ی اجرایی از سوی دیگر در هیچیک از گروه های کودکان نمونه (ضریب همبستگی=0/52-سطح معناداری=0/14) عادی (ضریب هبستگی=0/73، سطح معناداری=0/73) یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده شواهد قطعی در رد و یا تایید فرضیه ناهنجاری حافظه اجرائی به دست نمی دهد.
    کلیدواژگان: آسیب زبانی ویژه، فرضیه ی ناهنجاری حافظه ی اجرایی، حافظه ی اجرایی، کودکان فارسی زبان
  • محبوبه خیری، گیتا موللی صفحات 41-50
    زمینه و هدف
    گفتار نشانه دار ابزاری ارتباطی برای افراد کم شنواست که دسترسی به گفتار طبیعی را با استفاده از حداکثر لب خوانی امکا نپذیر می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی استفاده از نرم افزار گفتار نشانه دار بر مهارت بیان اسامی کودکان 5-6 سال کم شنوا بود.
    روش بررسی
    در این بررسی 5 کودک کم شنوای 5 تا 6 سال در یک دوره انفرادی سه ماهه، هر روز تحت آموزش با نرم افزار گفتار نشانه دار قرار گرفتند. زمان جلسات آموزشی برای هر کودک 20 تا 25 دقیقه در روز بود. آزمون درک وبیان نیوشا به عنوان آزمون وارسی برای رسم داده-نقطه ها در مراحل خط پایه، مداخله و مرحلی ابقای تغییرات استفاده شد. بین آخرین مرحله ی مداخله و ابقای تغییرات 1 هفته فاصله زمانی وجود داشت. از تحلیل چشمی گراف های رسم شده و تحلیل شیب خط برای بررسی نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    شیب تغییرات خط پایه، زمان مداخله و زمان حفظ تغییرات، نشان دهنده ی بهبود مهارت بیان اسامی، در تمام کودکان مورد مطالعهاست.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند استفاده از نرم افزار گفتار نشانه دار فارسی ابزاری اثربخش برای بهبود مهارت بیان اسامی)افراد،حیوانات، میوه ها و...(در کودکان کم شنوای تحقیق حاضر بوده است.
    کلیدواژگان: نرم افزار گفتار نشانه دار، کودکان کم شنوا، بیان اسامی
  • مریم ملکیان، طاهره سیما شیرازی، طلیعه ظریفیان، پوریا رضا سلطانی، مهدی دستجردی صفحات 51-60
    زمینه و هدف
    در مطالعات زبانی، جهت بررسی نحوی سازماندهی مفاهیم در واژگان ذهنی و نیز چگونگی رشد معنای کلمه از تکلیف تعریف واژه استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر، مرور نتایج تحقیقاتی است که روند رشد مفاهیم و سازماندهی آنها را با استفاده از تکلیف تعریف واژه بررسی کرده اند.
    روش بررسی
    با استفاده از کلیدواژه های children،defenition skills، word defention مقالات منتشر شده در این مورد، در پایگاه های داده های معتبر همچون ASHA،Elsevier، Google Scholar، Springer Science Direct و بانک های اطلاعاتی داخل کشوردر بازی زمانی سال های 1980 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    در تکلیف تعریف واژه از کودک خواسته می شود، واژه هایی را تعریف کند. پاسخ هایی که در این تکلیف بیان می شود، براساس صورت و محتوا نمره دهی می شود. سن، آگاهی فرازبانی و داشتن سواد، عوامل موثر در ارائه بهترین نوع تعریف هستند. با افزایش سن، روند رشد تعریف اسامی از پاسخ های عینی و عملکردی به سمت پاسخ های انتزاعی تر و مفهومی تر پیش رفته و میزان استفاده از اصطلاحات سرشاخه ای افزایش می یابد. چنین گذاری نشان دهنده ی این است که با افزایش سن، مفاهیم به صورت سلسله مراتبی و شبکه ای از ارتباطات سازما ندهی می شوند و سرشاخه با سطوح پایین تر ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: تعریف واژه، رشد، کودک، معنا شناسی
  • عطیه اشتری، طاهره سیما شیرازی صفحات 61-68
    زمینه و هدف
    نتایج حاصل از تحقیقات صورت گرفته در زمینه نارساخوانی به دلیل وجود نقص در مهارتهای پردازش واجی می باشد.یکی از بهترین تکالیف جهت بررسی این مهارت، تکلیف تکرار ناکلمات است. هدف این پژوهش بررسی مهارت تکرار ناکلمات دارای طول و پیچیدگی متفاوت در دانش آموزان نارساخوان وعادی پایه دوم دبستان شهر تهران می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی موردی– شاهدی بود. دو گروه شامل 28 دانش آموز نارساخوان و30 دانش آموز عادی پایه دوم ابتدایی شهر تهران به صورت نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای در ابتدای کلاس دوم انتخاب شدند.این دانش آموزان نباید دارای مشکلات گفتار زبان، اختلالات روانپزشکی یا عصب شناختی خاصی بوده و همچنین باید از هوش وشنوایی طبیعی برخوردار می بودند. 42 ناکلمه محقق ساخته که شامل ناکلمات دو، سه و چهارهجایی با سطوح پیچیدگی متفاوت بود، جهت بررسی عملکرد تکرار ناکلمه آزمودن ی ها مورداستفاده قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آماره های t مستقل، t زوجی، آزمون ویلکاکسون وینتیوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این مطلب است که میانگین نمره دانش آموزان نارساخوان در هر دودسته از تکالیف تکرارناکلمات، پایین تر از گروه عادی و ازنظر آماری معنی دار بود (P=0/000) با افزایش طول و پیچیدگی ناکلمات، امتیاز تکرار ناکلمه هر دو گروه آزمودنی کاهش می یافت. کاهش امتیاز در ناکلمات پیچیده در نارساخوان ها معنادار بود(P=0/001)
    نتیجه گیری
    عملکرد ضعیف تر گروه نارساخوان در تکلیف تکرار ناکلمات می تواند نشاندهنده ی نقص ویژه آنها در مهارتهای پردازش واجی باشد و بر همین اساس در ارزیابی و مداخلات درمانی این گروه از مراجعین باید به مهار تهای پردازش واجی آنان توجه ویژه ای نمود.
    کلیدواژگان: نارساخوانی، تکرار ناکلمه، پردازش واجی
  • میثم شفیعی، بیژن شفیعی، حمید کریمی، عاطفه موذنی، علیرضا بقالی، شهاب الدین حسینی نسب، ابراهیم برزگر بفرویی صفحات 69-80
    زمینه و هدف
    شواهد حاکی از آن است که کیفیت زندگی در میان بزرگسالان دارای لکنت، کاهش می یابد. با وجود این که موضوع کیفیت زندگی در تعامل تنگاتنگی با مسائل فرهنگی جامعه است، تاکنون گزارشی از شرایط کیفیت زندگی مرتبط با سلامت افراد دارای لکنت در کشور ایران منتشر نشده است. هدف از این پژوهش بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت افراد دارای لکنت درمقایسه با افراد فاقد لکنت در جامعه ی ایران می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، 65 نفر(10 زن و 55 مرد) با میانگین سنی 24/16 سال، درگروه افراد دارای لکنت از میان کلینیک های گفتاردرمانی شهر اصفهان و 65 شهروند (10 زن و 55 مرد) با میانگین سنی 24/21 سال، در گروه افراد دارای گفتار طبیعی جای گرفتند. این افراد به وسیله ی پرسشنامه SF-36 و به منظور مقایسه ی کیفیت زندگی، مورد مطالعه قرار گرفتند.در مرحله ی بعد داده های حاصل از این پرسشنامه از طریق آماره های توصیفی و آزمون های آماری chi-square و t مستقل و نیز توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره ی سلامت جسمی، سلامت ذهنی و کیفیت زندگی در افراد دارای لکنت به ترتیب72/4 (2/4±)، 60/5 (2/5±)، 66/3 (2/3±)، و در افراد فاقد لکنت به ترتیب 79 (1/7±)، 67/5 (2/2±)، 73/2 (1/6±) می باشد. مقایسه های آماری نشان داد که میانگین نمره ی سلامت جسمی، سلامت ذهنی و کیفیت زندگی در افراد دارای لکنت به بطور معناداری پایین تر می باشد.
    نتیجه گیری
    لکنت بر روی کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی دارد. لذا می بایست در اجرای برنامه های درمانی و اندازه گیری نتایج درمان لکنت به موضوع کیفیت زندگی توجه بیشتری نشان داد.
    کلیدواژگان: لکنت، سلامت جسمی، سلامت ذهنی، کیفیت زندگی
|
  • Fariba Rezaei, Behrooz Mahmoodi Bakhtiari, Fateme Abnavi Pages 3-12
    Objectives
    Parkinson’s disease is one of the most common nervous system disorders which may result in articulatory problems and consequently decrease in speech intelligibility. The reduction in the rate and the range of the articulators are main problems observed in patients with Juvenile Parkinson Disease (JPD). Such disorders may cause disturbances in the exact articulation of consonants and vowels. Changes in formant structures، in terms of time and frequency، are suitable tools to present the dynamicity of the articulatory system، especially tongue. Therefore، articulatory movements of patients with JPD can be analyzed and investigated through this way. The Lee Silverman Voice Treatment (LSVT) is an intensive behavioral voice treatment which has been designed exclusively for patients with JPD. The objective of the present study was to investigate the effect of voice treatment on improving articulatory skills and the effect of improving articulatory skills on speech intelligibility in a patient with JPD. Methods and Materials: The patient was a 35 year old male، who was suffering from JPD which his speech was declined in intelligibility. An acoustic assessment and speech intelligibility tests before and after the treatment were conducted. Intensive voice therapy program includes 16 one-hour individual sessions، based on the principles of LSVT.
    Results
    Post-intervention، a significant increase in the voice intensity loudness، the duration of F2 formant transition and the patient`s speech intelligibly were observed.
    Conclusion
    The effect of intensive voice treatment based on the LSVT principles are beyond the vocal intensity. Patients with JPD may receive benefits in their voice quality، articulation and speech intelligibility.
    Keywords: Intensive Voice Treatment, Juvenile Parkinson Disease (JPD), Speech Intelligibility, Acoustic Parameters of Articulation
  • Talieh Zarifian, Maryam Malekian, Mohsen Seifi Pages 13-20
    Objectives
    Inability in speaking is a barrier to communicate and ultimately lead to distancing from the community.Augmentative and alternative communication (AAC) services have been proposed as a mechanism to aid individuals with severe impairments in speech perception and production. The aim of this study was to examine the level of knowledge of speech and language pathologists (SLPs) of AAC services. Methods and Materials: In this descriptive cross-sectional study, the knowledge of 25 speech and language pathologists who were working in hospitals and clinics affiliated with the University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences were investigated for AAC services. A researcher- made questionnaire was used toexa mine the knowledge. Content validity of the questionnaire was investigated by Lavshe method. The results were analyzed by the SPSS (16thversion) statistical software.
    Results
    The content validity ratio (CVR) of questionnaire was 76.13. The results showed that 28 percent of the participants had not any knowledge about AAC and 68 percent of them had little knowledge about these services. This result has obtained in situation that 96 percent of SLPs have been faced with clients who had little ability for communication. None of participants utilized high-tech AAC for his/her clients. 92 percent of participants keened opportunity for learning AAC.
    Conclusion
    The results of this survey showed that the SLPs had limited knowledge of AAC services, so training SLPs in this field is necessary.
    Keywords: Augmentative, Alternative Communication Services, Awareness, Speech, Language Pathologist
  • Zahra Sadat Ghoreishi, Mojtaba Azimian, Javad Alaghband Rad, Anahita Khorrami Banaraki, Seyed Majid Rafiee, Mahyar Salavati, Fateme Tahmaseb Zade, Sara Pishevar, Vahide Mohammadi Sabet, Mozhgan Aasadi, Leyla Ghasisin Pages 21-30
    Objectives
    Most of Persian lexical access tests have focused on picture naming and hardly attended to verbal fluency and connected speech. The purpose of this study is to provide a valid and reliable “Persian lexical access assessment package”. Methods and Materials: In this analytic cross-sectional study, we offered a lexical assessment package consisted of three subtests including picture naming (50 pictures), verbal fluency (Phonologic and semantic),and analysis of connected speech (speech rate, total number of word, number of content word, and number of nouns and verbs). A 9-person expert panel group offered their opinion about content validity. Reliability calculated using Cronbach's Alpha and test-retest.
    Results
    Both content validity index and Cronbach's Alpha for “Persian lexical access Test” was achieved 0.78. The correlation coefficient of test-retest for phonological verbal fluency was 0.69 (p-value=0.04), for semantic verbal fluency was 0.73 (p-value=0.017) and for items of connected speech analysis except speech rate was 0.70 (p-value<0.05).
    Conclusion
    According to the high reliability and validity index obtained for the "lexical access assessment package”, it can be used in clinics. This package is capable to detect word finding problems in three areas including picture naming in visual confrontation, verbal fluency and speech analysis. The "Persian Lexical Access Assessment package" can be used for anomia diagnosis and following the post treatment changes in a variety of naming disorders.
    Keywords: Lexical Access, Word Finding, Picture Naming, Verbal Fluency, Analysis of Connected Speech, Validity, Reliability
  • Nader Jahangiri, Farah Ashrafzadeh, Ali Ghanaei, Asiyeh Alam Pages 31-40
    Objectives
    According to the Procedural Deficit Hypothesis (PDH) abnormalities in brain structures underlying procedural memory, largely explain language deficits in children with specific language impairment (SLI).The PDH assumes that the procedural memory affects the learning of grammar but the lexical knowledge is not affected. This study aims to examine the procedural memory and its relationship with language skills, in particular with grammar, in children with SLI. Methods and Materials: In this case-control study, We investigated the performance of 9 children with SLI and 9 typically developing children on a number of language and memory tasks. Children with SLI were chosen from speech therapy clinics in Mashhad. The typically developing children selected randomly among kids in a kindergarten. Tools used in this study included Told-P:3, Raven's standard progressive matrices, Expressive One-word Picture Vocabulary Test, Renfrew Action Picture Test, sentence completion subtest from the Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence (WPPSI), and the Serial Reaction Time task (SRT). To analyze the data, we used the Kolmogorov-Smirnov test. The Pearson Correlation Coefficient was also used to measure the dependence between the variables.
    Results
    This study provides evidence of abnormal procedural memory functioning in children with SLI based on the PDH; however there is no correlation between grammar deficits and abnormal procedural memory in either the SLI (r-value = -0.52, sig. = 0.14) or the control group (r-value = 0.73, sig. =0.73).
    Conclusion
    The results provide mixed support for the PDH. Thus, additional research is required to substantiate the results observed in this study.
    Keywords: Specific Language Impairment, Procedural Deficit Hypothesis, Procedural Memory, Persian, Speaking Children
  • Kheiri Mahbubeh, Gita Movalleli Pages 41-50
    Objectives
    Cued Speech is a mode of communication for hearing impaired individuals which designed tomake the natural oral language accessible to them by the extensive use of lip reading. The purpose of this study was to evaluate the impact of Persian cued speech software on the naming expression abilities of hearing impaired 5-6 years children. Methods and Materials: Five hearing impaired students (ranging 5 to 6 years old) with hearing loss were taught with Cued Speech software in 3 month daily,20 - 25 minutes sessions per day. Newsha, Receptive, and Expressive Speech Tests were used as pre-test, post-test, and follow-up. There was one week period between pre-test, post-test, and follow-up. Line slope analysis on visual probe of the data point graphs were used for examining the results.
    Results
    The slope of the changes through baseline, intervention and follow up showed improvement of the noun expression skills in all children.
    Conclusion
    The results indicated that Persian Cued Speech software is an efficient tool for improving the naming expression skills (people, animals, fruits, etc) of the hearing impaired children of this research.
    Keywords: Persian Cued Speech Software, Hearing Impaired Children, NamingExpression
  • Maryam Malekian, Tahereh Sima Shirazi, Talieh Zarifian, Pouria Rezasoltani, Mehdi Dastjerdi Pages 51-60
    Objectives
    In linguistic studies, the word definition task is used for surveying organization of concepts in the mental lexicon. The aim of this study was to review the literature related to the developmental processing concepts and organization of using word definition task. Methods and Materials: Published articles on the subject of the development of word`s definition in children was surveyed using these keywords word definition, definitional skills, children within the timeframe of 1980– 2014. Databases of Science Direct, Springer, Google Scholar, Elsevier, PubMed, ASHA and related Iranian studies were used. In the word definition task, the children were asked to define words. The answers that be expressed in this task are scored based on content and form.
    Conclusion
    By increasing the age and improvement of metalinguistic skills in schools, responses are closer to the Aristotelian definition. By increasing the age, noun definitions are developed from functional and concrete responses into more abstract and the conceptual responses, and also using of superordinate terms is increased. Increased use of super ordinate terms in definitions indicates that by increasing the age, concepts are organized into hierarchies of connections and super ordinates have connection with subordinates.
    Keywords: Word Definition, Development, child, semantic
  • Atiye Ashtari, Tahere Sima Shirazi Pages 61-68
    Objectives
    A prominent hypothesis with respect to dyslexia is resulted from phonological processing deficits.Nonword repetition (NWR) is one of the best tasks for evaluating phonological processing skills.The aim of this study was to investigate the NWR skill with different length and complexity in dyslexic and normal second grade elementary students in Tehran. Methods and Materials: This is a descriptive –analytic, cross sectional, and case – control study. All participantswere divided into two groups, 28 dyslexic and 30 normal second grade elementary school students. They were selected by multistage random sampling. All the participants should not have speech and language impairments, certain neurological and psychiatric disorders but they should have normal intelligence and hearing. 42 researcher-made nonwords (NW) containing 1,2,3 and 4 syllables with different complexity levels were used to evaluate the performance of the subjects on NWR task. Data were analyzed by spss software version 18 and using independent and paired t test, Wilcoxon and Mann Whitney test.
    Results
    The results of this study revealed that performance of dyslexic students in each NWR task were lower than normal students and statistically there were significant differences between the two groups (P = 0/000). With increasing the length and complexity of NW, the performance of both groups was decreased. Dyslexic students in complex NW were significantly worse than normal students (P = 0/001).
    Conclusion
    The poor performance of the dyslexic group in NWR may be related to their specific deficit in phonological processing skills.
    Keywords: Dyslexia, Nonword Repetition, Phonological Processing
  • Meisam Shafiei, Bijan Shafiei, Hamid Karimi, Atefe Moazeni, Alireza Baghali, Shahabodin Hoseini, Ebrahim Barzegar Bafrooie Pages 69-80
    Objectives
    Some evidence is showing that adults who stutter may have a reduced quality of life. Although the quality of life is highly influenced by cultural issues, there is no such a study for the Persian adults who stutter. The aim of the present study is to compare quality of life among individuals who stutter comparing to those who do not. Methods and Materials: This descriptive-analytical study involves the use of SF-36 in order to assess the quality of life in 65 adults who stutter (10 female, 55 male; mean age= 24/16 years) comparing to 65 age/ gender-matched adults who do not stutter (10 female, 55 male; mean age= 24/21 years). Data were analyzed using independent t- test and SPSS 16.
    Results
    The Mean and standard deviation scores of physical health, mental health and the quality of life in individuals who stutter were 72/4 (±2/4) and 60/5 (±2/5) and 66/3 (±2/3) respectively. The corresponding figures for those who do not stutter were also 79 (±1/7) and 67/5 (±2/2) and 73/2 (±1/6). Statistical comparisons revealed that mean figures for physical health, mental health, and quality of life’s score in people with stuttering was significantly lower than the others (P<0/05).
    Conclusion
    Findings indicates that stuttering does negatively affect the quality of life. Therefore, it seems necessary to address the quality of life in outcome measurement and treatment of stuttering.
    Keywords: Stuttering, Physical Health, Mental health, Quality of life